06 - 422 31 522 ellen@skinbodymind.nl
Ochtendritueel Mind

Hoe sta jij op? Vlieg je gehaast je bed uit of zet je de wekker nog even op snooze en repeat? Ben jij gelijk wakker als je opstaat?  Wil jij je dag vol energie starten? Heb jij de tijd voor jezelf gedurende de dag? Via onderstaande knoppen kun je bij Body lezen waarom het handig is je wekker iets eerder te zetten. In Skin lees je waarom het zo belangrijk is je huid in de ochtend en de avond goed te verzorgen. In dit blog geef ik je een aantal voorbeelden die je kunt gebruiken voor je Mind in je ochtend ritueel.

Je hebt inmiddels gelezen welke voordelen een ochtendritueel heeft voor je Body en je Skin. Een ideale situatie is natuurlijk als we helemaal in balans zijn. Een gezonde huid, lijf en geest. Dus naast een lichamelijke activiteit en je persoonlijke verzorging wil je ook een innerlijke rust ervaren. Hieronder een aantal voorbeelden waar je mee kunt starten in je ochtendritueel. Zoek uit wat jou en de tijd die je hebt past.

Gedachtes

Misschien ken je het wel een hoofd vol gedachtes maar je komt nergens. Piekeren over een beslissing die je moet nemen of een gebeurtenis die komen gaat. We denken wat af op een dag, vaak is het zelfs zo erg dat de gedachte waarmee je ging slapen in de ochtend ook weer de eerste gedachte is. Soms denken we aan leuke dingen soms minder leuk. Misschien heb je ook al eens gemerkt dat je er zelfs lichamelijk klachten zoals hoofdpijn of rugklachten aan over hebt gehouden. Ons lijf reageert immers op al onze gedachtes. Daarom is het fijn om er dagelijks wat aandacht aan te besteden. Zo zul jij meer innerlijke rust ervaren en zul je relaxter aan je dag beginnen.

Schrijven

Schrijven is één van de tools die erg handig is om je gedachtes een plekje te geven. Gewoon lekker van je afschrijven kan ervoor zorgen dat er weer ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën. Ideeën waar je niet bij kan komen als je maar in een kringetje blijft denken aan steeds hetzelfde. Dus als het vol is in je hoofd pak een leeg schrift en zet je eerste gedachte op papier. Je zult zien dat het schrijven bijna vanzelf gaat, we denken continue dus schrijf materiaal genoeg.

Je kunt dit ook op tijd doen bijvoorbeeld. Zet een wekker op 5 of 10 of 30 (het maakt niet uit) minuten en ga schrijven. Zorg ervoor dat je doorschrijft. Schrijffouten, punten en komma’s zijn niet belangrijk. Gewoon alles wat in je opkomt schrijf je op. Als er even niets is dan schrijf je op: er is even niets. Je zult merken dat daar vaak direct wel weer een gedachte op volgt. Door deze methode kom je sneller uit je gedachte kringetje en bereik je diepere lagen van jezelf, van wat er echt speelt in jou.

Mediteren.

Mediteren of luisteren naar een visualisatie kunnen ook een hele fijne manier zijn om  contact te maken met jezelf en meer rust te ervaren. Dit hoeft niet persé uren te duren. Van 5 minuten mediteren of zelfs maar een opname luisteren voor 2 minuten kunnen al zorgen dat je de rest van de dag beter in balans bent. Luister bijvoorbeeld eens naar mijn adempauze van 2 minuten op Soundcloud. Voor een korte meditatie kies dan een rustige plek in huis en ga comfortabel zitten. Sluit je ogen en richt je aandacht een aantal minuten op je ademhaling. Je kunt eventueel een wekker zetten zodat je je over de tijd geen zorgen hoeft te maken.

Tekenen

Ook kun je iedere morgen een kleine tekening maken. wat je die dag gaat doen, wat er in je hoofd speelt of misschien een droom die je die nacht hebt gehad. Zo ontstaat er een prachtig tekendagboek. Ook hierbij gaat het er niet om dat je een prachtige tekening moet maken, teken wat je voelt. Misschien heb je behoefte om te krassen, het letterlijk van je af te krassen, doe dat dan ook. Je kunt er ook voor kiezen om eerst even je ogen te sluiten en te ervaren wat er is, hoe voel je je, welke gedachtes komen er boven. Van wat er boven komt maak je een symbool en deze ga je vervolgens tekenen. Schrijf in een paar regels waar het symbool voor staat.

Kies jij voor een ochtend ritueel? of heb je misschien leuke ideeën opgedaan die je op een ander tijdstip op de dag gaat doen. Laat het, wat je ook kiest en op welk tijdstip je het gaat doen, vooral leuk zijn wat je doet. Want zolang als je er lol in hebt zul je het ook volhouden. Kom je dingen tegen in je ochtendritueel en heb je  daar hulp bij nodig, maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. 

lotus klein

Ontvang

3 GRATIS Visualisaties

 

Bijna klaar, vul hieronder je naam en email in en krijg toegang tot de 3 gratis visualisaties.

Je ontvangt de link in je mailbox! Veel plezier ermee.

Pin It on Pinterest

Deel Blog

Deel dit Blog met je vrienden