06 - 422 31 522 ellen@skinbodymind.nl

Wat past jou?

In jouw specifieke situatie, wat is dan voor jou de beste therapie? In dit Blog leg ik je uit wat Integratieve Psychotherapie inhoud.

Opzoek naar een passende therapie.

Bij het zoeken naar een therapievorm die het beste bij jou past kun je al snel de weg kwijt raken. Er is veel om uit te kiezen, zo is er bijvoorbeeld gedrags- of cognitieve- of gestalttherapie. Iedere vorm van therapie heeft zijn eigen denkwijze over hoe problemen ontstaan, in stand blijven, maar ook hoe veranderingen gerealiseerd worden. De werk methodes zijn daarom zeer divers.

Integratieve Psychotherapie.

Integratieve Psychotherapie is de meest recent ontwikkelde vorm van psychotherapie, met als uitgangspunt dat er voor iedereen een eigen therapievorm mogelijk moet zijn. Door het aanbieden van verschillende behandelingsmethodieken ben ik in staat een keuze te maken die op dat moment voor jou het meest geschikt is. Zo is er bijvoorbeeld de keuze uit:

 • Hypnotherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • NLP
 • Innerchild therapie
 • Regressietherapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Mindfullnessbased therapie

Benaderwijze Integratieve Psychotherapie.

In de Integratieve Psychotherapie wordt de mens als één geheel  gezien. Er is een wisselwerking tussen het fysieke, emotionele, gedragsmatige, mentale, sociale en het spirituele.

Dus je voelt sensaties in je lichaam, je hebt daar gedachtes bij, doet dingen en beleeft een emotie. Dit alles gebeurt in een omgeving waar jij invloed op hebt maar die ook invloed op jou heeft. Alles staat met elkaar in verbinding.

Als je op één van deze gebieden klachten ervaart, dat kan een lichamelijke klacht zijn, gedachtes die niet te stoppen zijn of je doet dingen die je niet wilt zoals altijd ja zeggen als iemand je een gunst vraagt, dan zijn ook andere gebieden betrokken bij de oorzaak, maar ook bij het in stand houden van je klacht.

Dat is de reden waarom ik niet vanuit één gebied werk, maar we samen kijken naar alle gebieden.

Tijdens de therapie ga je aan het werk met je gedachtes, je gevoelens, je wensen, je omgeving, je lichamelijke ervaringen etc. etc.

Duur van de therapie.

Integratieve Psychotherapie is een intensieve en meestal kort durende therapie vorm. Dit is natuurlijk afhankelijk van je klacht en situatie waar je in zit. We gaan aan de slag met heldere en concrete doelen, die we bij de intake samen vaststellen. Met tussentijdse evaluaties bespreken we of we nog op de goede weg zitten, zijn er al doelen bereikt of moeten ze worden bijgesteld.

Wat kan het voor jou betekenen.

We hebben als mens altijd wel eens problemen of klachten. Vaak kom je hier op eigen kracht weer bovenop. Maar soms ook niet en kun je daardoor een stuk minder plezier beleven in je leven en dat wil natuurlijk niemand.

Op zo’n moment kan therapie behulpzaam voor je zijn. Natuurlijk niet omdat je zelf gefaald hebt maar omdat het soms gewoon fijn is met iemand te delen of te sparren, iemand die niet uit jouw persoonlijke kring komt. Uiteindelijk vind jij alle antwoorden in jezelf en doe jij dus ook, met een beetje hulp van mij, zelf al het werk, hoe krachtig is dat! 

Concrete voorbeelden.

Om je een idee te geven hieronder een aantal voorbeelden van mensen die bij mij therapie hebben gehad. Zij zochten ondersteuning bij:

 • Verkrijgen van meer zelfvertrouwen.
 • Leren omgaan met conflicten of problemen thuis of op het werk.
 • Verklaren van terugkerende, of opvallende dromen.
 • Verandering van een negatief zelfbeeld.
 • Verwerken van gebeurtenissen die ze in hun leven hebben meegemaakt.
 • Loskomen van somber-, lusteloos-, vermoeid gevoel.
 • Anders om leren gaan met negatieve gedachten.
 • Oplossen van eetproblemen.
 • Verwerken van verlies van mensen die ze lief hadden, relatie, gezondheid of werk.

Let op dit zijn maar een aantal voorbeelden.  De lijst van mogelijke onderwerpen is eigenlijk oneindig. Het belangrijkste is namelijk “ik wil”. Want motivatie om te veranderen is belangrijk om een verandering te kunnen bewerkstelligen.

Heb je vragen, staat jouw klacht niet in de bovenstaande lijst en wil je weten of Integratieve Psychotherapie voor jou iets is neem dan contact met me op. Of maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

lotus klein

Ontvang

3 GRATIS Visualisaties

 

Bijna klaar, vul hieronder je naam en email in en krijg toegang tot de 3 gratis visualisaties.

Je ontvangt de link in je mailbox! Veel plezier ermee.

Pin It on Pinterest

Deel Blog

Deel dit Blog met je vrienden