06 - 422 31 522 ellen@skinbodymind.nl

PDS & Hypnotherapie

Het Prikkelbare darm syndroom (PDS), ook wel spastische darm genoemd, is een veel voorkomende aandoening. Helaas wordt er vaak gezegd dat er niks aan te doen is. Echter, met hypnotherapie zijn de klachten , die horen bij PDS, goed te behandelen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 85% van de mensen hier baat bij heeft. Mijn behandelwijze is in Engeland ontwikkeld door prof. Whorwell en dhr Mahoney en in Nederland heeft prof. A Smout uit het AMC hier een belangrijke rol in gespeeld.

Plan eenvoudig via de agenda een kennismakingsgesprek in, dan kijken we wat er mogelijk is voor jou. Deze afspraak kan, net als de vervolgsessie’s, ook via beeldbellen plaats vinden.

Symptomen die horen bij PDS

De meest voorkomende symptomen die bij PDS horen zijn:

Buikpijn
Buikkrampen
Opgeblazen gevoel
Diarree of Obstipatie
Winderigheid

Het aantal symptomen is bij iedereen verschillend, zoals ook de ernst van de symptomen. Dit verschilt van persoon tot persoon.

Wil je meer weten over Prikkelbare Darmsyndroom en de hypnotherapie behandeling lees dan mijn blog’s:

Behandeling met hypnotherapie

De behandeling is voornamelijk gericht op lichamelijk herstel, stressreductie, het vergroten van het zelfvertrouwen en het vertrouwen in het eigen lichaam weer herstellen. Dit om te zorgen dat jij je leven weer kunt leven zoals jij het wil en niet je darmen je leven regeren.

De behandeling bestaat uit een combinatie van:

Gesprekken
Hypnotherapie
lichamelijke oefeningen
Ontspanningsoefeningen
Ademhalingsoefeningen

In de periode tussen de sessies door is het de bedoeling dat je de oefeningen die we gedaan hebben thuis herhaald.

Het aantal sessies die nodig zijn hangt voornamelijk af van de ernst van de klachten. Dit kan variëren van 6 á 7 sessies tot 13 sessies. De sessies verspreiden we over 3 maanden. Dit omdat de darmen die tijd nodig hebben om te veranderen.

Als je voor deze behandeling kiest bij Ellen Skin, Body & Mind dan krijg je eerst een uitgebreide vragenlijst toegestuurd. Deze bespreken we tijdens de intake. Daarna maak ik een behandelplan op maat. Als je met dit plan akkoord gaat gaan de sessies van start.

Kijk bij praktische informatie voor meer informatie zoals de tarieven en een eventuele wachttijd.

De samenwerkende PDS-therapeuten

Deze behandeling kan alleen uitgevoerd worden door therapeuten die, net als ik, een specialisatie PDS hebben en aangesloten zijn bij de Samenwerkende PDS-therapeuten. 

PDS therapeuten

Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie

Het doel van de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie (PDSB) is mensen met PDS-klachten te steunen in het leven met de ziekte.

pdsb logo

Degene die jou voorgingen

hadden de volgende ervaringen:

Ik kreeg van de huisarts te horen dat ik de diagnose PDS had. Hij vertelde mij ook dat hypnotherapie nu een wetenschappelijk bewezen oplossing is. Dus zo ben ik bij Ellen terecht gekomen. Naast de enorme verbetering van de PDS, heeft Ellen mij ook geholpen met mijn perfectionisme en te leren beter voor mezelf te gaan staan. De opnames zijn echt heerlijk, een rustpunt in de dag. Ook de oefeningen hebben erg goed geholpen, het is fijn om in de toekomst mogelijkheden te hebben om zelf toe te passen.

Emma

De behandelingen (PDS) die ik via Ellen heb gevolgd en de gesprekken die wij hebben gehad hebben mij geholpen met het meer leren ‘loslaten’ van bepaalde situaties. De PDS behandelingen hebben zijn werk ook gedaan, ondanks dat ik vooraf best nog wat sceptisch was over de hypnose. Ellen is een deskundige professional die echt naar je luistert en je op je gemak stelt. Vanaf het eerste moment. Ik ben haar dankbaar voor al onze gesprekken!

Suzette

Hypnotherapie zou voor mij niet het eerste zijn waar ik aan zou denken voor het verhelpen van een kwaal. Aangezien ik al heel wat artsen had bezocht en ik nog steeds niet van mijn kwaal af was kwam ik bij Ellen terecht.
Ik ging er geheel open in en na 6 behandelingen waren mijn klachten verdwenen.
Ellen denkt goed met je mee en komt met verschillende opties om het op te lossen.
Ik ben met het resultaat zeer tevreden ben van mijn PDS klachten af en heb verschillende handvaten gekregen om deze klachten vroegtijdig te tackelen als ik het voel aankomen. De volgende keer zou ik misschien als eerste aan deze therapie denken voordat ik het hele medische circus weer in zou gaan!

Esther

Ellen komt bij mij over als iemand die geduldig naar je problemen luistert en ook meedenkt en oplossingen geeft, om deze problemen aan te pakken. Het probleem waarmee ik kwam is tot nu toe onder controle en ik hoop dat het zo blijft, ook omdat Ellen mij tips heeft meegegeven voor de toekomst.

Ineke

Ellen is een fijne therapeute, ze is warm qua persoonlijkheid, geeft je het gevoel dat ze echt luistert en zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je meer grip krijgt op de situatie. De gehele behandeling gaat in goed overleg. Ik ben erg tevreden! 

Joyce

Maak direct online een afspraak voor een gratis kennismaking. Heb je vragen over de PDS behandeling met hypnotherapie? Neem dan contact op. Ik help je graag.

lotus klein

Ontvang

3 GRATIS Visualisaties

 

Bijna klaar, vul hieronder je naam en email in en krijg toegang tot de 3 gratis visualisaties.

Je ontvangt de link in je mailbox! Veel plezier ermee.

Pin It on Pinterest