06 - 422 31 522 ellen@skinbodymind.nl

Last van buikpijn, diarree of obstipatie, een opgeblazen gevoel of overmatige winderigheid? Symptomen die we allemaal herkennen en wel eens meemaken. Maar mocht je deze klachten regelmatig of zelfs dagelijks hebben dan kan het goed zijn dat je een spastische/prikkelbare darm hebt. We noemen dit het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). 

spastische darm

Belangrijkste symptomen van een spastische/prikkelbare darm?

De meest voorkomende klachten bij mensen met PDS zijn buikpijn, buikkrampen, obstipatie of diarree, een opgezette buik en een opgeblazen gevoel of winderigheid door gasvorming.

Naast deze klachten zie ik in de praktijk ook vaak mensen met:

Wisselende stoelgang
Slijm in de stoelgang
Na de stoelgang het gevoel dat je niet volledig leeg bent
Dagschema draait rond de stoelgang
Vermoeidheid
Maagklachten of last van brandend maagzuur
Slikproblemen
Hoofdpijn
Problemen met de blaas
Fibromyalgie

Het klachtenpatroon.

Het klachtenpatroon bij PDS is vaak wisselend. Sommige mensen ervaren continu klachten, terwijl anderen langdurig klachtenvrij zijn. Zelfs bij één persoon kunnen de klachten van dag tot dag verschillen. Ook de hevigheid van de klachten wisselt sterk van persoon tot persoon. 

Zit een spastische /prikkelbare darm tussen je oren?

Nee zo simpel is het niet. Een spastische of prikkelbare darm ontstaat door verschillende factoren, stress is daar slechts een van. Bij het ontstaan en voortduren van de klachten spelen meerdere factoren een rol. Zoals een familiaire aanleg, voeding, een doorgemaakte darminfectie, medicijngebruik en sommige karaktereigenschappen.

Is er iets aan te doen?

Na vele jaren wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hypnotherapie bij een spastische/prikkelbare darm de beste behandelmethode is. Niet alleen op kort termijn maar ook op langere termijn geven onderzochte personen aan er nog steeds baat bij te hebben. 85% van de onderzochte personen hebben na 2 jaar de PDS nog steeds onder controle. Wil je meer weten over deze behandeling kijk dan op deze pagina of maak dan een afspraak voor een gratis kennismaking in de online agenda.

Wil jij weten of je PDS hebt doe dan deze test bij de Maag Darm Lever Stichting.

lotus klein

Ontvang

3 GRATIS Visualisaties

 

Bijna klaar, vul hieronder je naam en email in en krijg toegang tot de 3 gratis visualisaties.

Je ontvangt de link in je mailbox! Veel plezier ermee.

Pin It on Pinterest

Deel Blog

Deel dit Blog met je vrienden