06 - 422 31 522 ellen@skinbodymind.nl

Hypnotherapie Houten

Als therapeut heb ik een warme, persoonlijke aanpak. Integriteit en creativiteit zijn voor mij belangrijk. Daarnaast is voor mij wederzijds respect, vertrouwen en veiligheid vanzelfsprekend. Deze aanpak zorgt ervoor dat jij persoonlijke groei en ontplooiing kunt ervaren.

Als je start met de hypnotherapie bij Ellen Skin, Body & Mind is het van belang dat wij samen een klik hebben. Wil je weten of dit zo is, maak dan direct online een afspraak voor een GRATIS kennismakingsgesprek in Houten. Alle afspraken kunnen ook via beeldbellen plaats vinden. 

Waarom Hypnotherapie in Houten? En wanneer is Integratieve Psychotherapie zinvol?

Ieder mens ontwikkelt van jongs af aan manieren hoe om te gaan met zichzelf en zijn/haar omgeving, dit gebeurd bewust maar voor een groot deel onbewust. Dit ontwikkelingsproces is steeds in beweging en gaat altijd door. Het werkt doorgaans in je voordeel en leidt tot persoonlijke groei. Soms lijkt dit proces op één of meerdere terreinen in je leven vast te lopen. Reacties, handelingen en gedachtes die eerst zo helpend waren kunnen in de loop van de jaren in de weg gaan zitten vaak omdat ze niet meer nodig zijn.

Wanneer je toch blijft vasthouden aan die reacties, handelingen en gedachtes, kan dit uitmonden in klachten van psychische, emotionele of fysieke aard. Gevolg kan zijn dat je werk of je relaties eronder gaan lijden of dat je in algemene zin steeds minder levenslust ervaart, minder onderneemt en in een neerwaartse spiraal terechtkomt.

Welke, zoals gezegd vaak onbewuste, conclusies en overtuigingen over jezelf en je omgeving spelen een rol in bepaalde situaties?  Wat zijn hiervan de voor- en nadelen? Door je hiervan bewust te worden kun je opnieuw in beweging komen. Je zal nieuwe mogelijkheden ter beschikking krijgen qua denken, voelen en handelen. Zodat je uiteindelijk gemakkelijker kunt omgaan met jezelf en je omgeving en bewustere keuzes kan maken.

Heb je meer ondersteuning nodig tijdens het therapie proces lees dan hier› verder naar de mogelijkheden.

Kijk bij praktische informatie voor mijn werkwijze, het traject, tarieven en de eventuele wachttijd en mijn locatie in Utrecht.

Degene die jou voorgingen

hadden de volgende ervaringen:

Toen mijn vriend Hypnotherapie voorstelde? Toen dacht ik ‘Oh nee, dat zweverige gedoe is niets voor mij’. Toch gaf ik het de voordeel van de twijfel en toen kwam ik bij Ellen. Wat blijkt? Er is niets zweverigs / flowerpower aan hypnotherapie. Tenminste niet de therapie die Ellen geeft.

Ik heb jarenlang verschillende therapieën gehad, circa om de 2 jaar had ik hulp nodig. Iedere keer viel ik terug in hetzelfde ‘gat’. Ik heb medicatie altijd geweigerd (niet dat medicatie verkeerd is), maar vond dat ik het altijd zelf moest oplossen.

In de jaren heb ik bij een psycholoog, psychomatische oefentherapeut, huisarts en praktijkondersteuner (van de huisarts) gelopen. Iedere therapeut of arts vertelde mij: je moet accepteren wie je bent. Wat inhield dat ik moest accepteren dat ik angst had en daarmee leren leven. Het probleem is dat bij iedere einde therapie sessie mijn emoties rustiger waren, maar niet opgelost of verwerkt. Na verloop van tijd rakelde het dan weer op en ‘moest ik weer opnieuw beginnen’. Hoe zwaar en vermoeiend is dat.

Ik heb echter altijd gevochten voor een Carola die er mag zijn en haar leven kan en durft te leven. Ik wist niet hoe, maar ik wist dat ze ergens was en wilde niet ‘settelen’ voor minder.

Samen met Ellen heb ik haar gevonden. Ik laat het misschien nu makkelijk klinken, dat is het zeker niet. Echter het feit dat iemand je helpt/begeleidt door te zeggen dat de ‘Sky the limit’ is en niet je ‘Angst is de limit’, maakt de ‘strijd’ beter aan te gaan en de weg (met beren) een stuk (beer)vrijer. De artsen zeiden ook vaak dat gedrag aangeboren is. Vele in mijn familie hebben last van angsten en daar ben ik mee opgegroeid. Kortom, ik moest er mee leren leven. Door de therapie bij Ellen heb ik geleerd dat veel gedrag juist is aangeleerd. Ja ik ben er mee opgegroeid, dus heb nooit anders geleerd dan er zo mee omgaan. Vanaf nu is dat anders!

Ellen voelde mij altijd erg goed aan en wist mij in gevallen van ‘code rood’ (dat appte ik haar als ik een slecht dag/week had) altijd rustig te krijgen en met geordende gedachten de deur uit te laten gaan. Hoe fijn is het dat je iemand kan berichten in tijden van nood/paniek (tenminste dat denk je dan zelf) en de therapeut maakt tijd voor je. Dus geen wachttijd van tenminste een paar weken.

Wat kan je van Ellen verwachten? Ze is altijd oprecht en eerlijk. Je kan van haar verwachten dat ze je begeleid en ondersteunt, maar ze geeft je ook een ‘schop onder je kont’ als je zelf onredelijk bent. Door middel van haar therapie en de oefeningen die ze doet, leer je onwijs veel over jezelf en durf je situaties veel beter aan te gaan. Ik heb een grote doos aan tools meegekregen. Je krijgt zoveel inzicht in jezelf, maar ook vooral in je eigen kracht en persoonlijkheid.

Ieder mens is mooi en uniek. Ellen behandelt je ook zo! Geen standaard behandeling, alles op de persoon afgestemd en praktisch gezien; sommige verzekeringen vergoeden 50%.

Ellen ik ben je ontzettend dankbaar wat jij mij hebt geleerd. Oud gedrag is hard af te leren, maar dankzij jou is daar een grote deuk ingeslagen en ben ik mijn leven aan het ‘inhalen’.

Carola

Ik ben blij dat ik door de sessies minder klachten heb dan voorheen. Ellen luisterde goed, heeft fijne handvatten gegeven en me af en toe ook even wakker geschud.

Manon

Naar aanleiding van een zeer nare droom stelde Ellen voor er een  tekening (Zie foto) van te maken. De droom had veel indruk op mij gemaakt en ik had direct het gevoel dat hij heel belangrijk was. We hebben deze tekening in een aantal sessies besproken. Het was een hele bijzondere ervaring die tot veel inzichten en verandering leidde. Ik kan anders kijken naar de pijn van mijn verleden, er is veel minder angst en gevoel van onveiligheid, mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Ik kan er beter mee omgaan wanneer pijnplekken geraakt worden, doordat ik er nu zelf voor kan zorgen dat deze pijn zorg en liefde krijgt. Dit geeft mij het gevoel niet afhankelijk te zijn, maar zelf grip op mijn leven te hebben.

Rebecca

Maak direct online een afspraak voor een gratis kennismaking, in persoon of beeldbellen. Heb je vragen over hypnotherapie in Houten neem dan contact op. Ik help je graag.

lotus klein

Ontvang

3 GRATIS Visualisaties

 

Bijna klaar, vul hieronder je naam en email in en krijg toegang tot de 3 gratis visualisaties.

Je ontvangt de link in je mailbox! Veel plezier ermee.

Pin It on Pinterest